This website uses cookies to provide anonymous statistics on how our website is used.

more info

Jubilee High School | Aedas | Architecture | Education | Surrey, UK | Surrey, UK

Jubilee High School

Surrey, UK

This project involved the design of a new 230-seat theatre together with a new Learning Resource Centre (LRC) as an extension to the existing Jubilee High School in Surrey. The facilities were funded by the Local Authority as part of its commitment to the promotion of drama and performing arts as a curriculum specialism. The theatre and LRC were designed as a pair of independent steel framed ‘pods’, which are visually quite different, yet sympathetic to the existing school building. In order to help blend the new buildings with their surroundings, the colour palette used for the new extensions was chosen to relate to the neutral browns and greys of the existing buildings.

The horseshoe-shaped theatre incorporates a sprung timber floor surrounded on three sides by a two-tiered seating moat, allowing the theatre to be used as a theatre-in-the-round. A series of overhead walkways provide access to the stage lighting and are designed for use as a teaching aid, providing pupils with the opportunity to gain first-hand experience of the technical aspects of a production. Community use of the facilities is also encouraged.

Jubilee High School Jubilee High School Jubilee High School
count = 1 0 1 2