STAY IN TOUCH

Be the first to receive our latest newsletters, updates and invitations to events.


Please submit email to unsubscribe.

Aedas-designed IM Shanghai is a cultural complex premised on the grand unveiling of a mountainous cityscape. The development, located at the intersection of Kaixuan Road and Huaihai West Road of Changning District and conveniently accessible via MTR Line 10 at Hongqiao Road Station, is adjacent to the Shanghai City Sculpture Art Centre, and Redtown Art District.A cultural tower, 3 office towers, 2 exhibition pavilions and 5 retail pavilions within the development are strategically scattered on the site to form a layered mountainous experience of the wild nature. Inspired by traditional Chinese landscape painting, layering of a mountainous contour is depicted by using Void and Solid striation, which also assist in complying with the glazing to wall ratio requirement.Rock-inspired pavilions are featured with surface details of symbolic “cracks”, and cut-out terraces on top forming unique form for each block. Cave-like sunken plazas are smartly set to allow natural daylight into the basement as it enhances pedestrian circulation.As an atypical co-working office building, IM Shanghai offers more than low-cost shared spaces or desk rental services. The tower adopts an efficient core tube structure and employs polygonal shapes in the standard floor plan. By dividing the passenger elevator into high and low zones, the high zone serves to create a more expansive office area through the setback of the core. In addition, the independent space provides a small-scale headquarters-like environment for start-ups, which renders it more attractive compared to other large-scale spaces.Guided by the tenets of urban regeneration and the requirements of increasingly connected digital cities, the design is rooted in the community. Through creating arresting visual motifs, a sense of belonging among members can be fostered, which in turn guarantees the sustainability of the community.

English
Feature Project (tick if this is a featured project): 
Project Status (Required for project creation): 
Services (Required for project creation) : 
Location (Required for project creation): 
Thumbnail (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Location Text (Required for project creation) : 
Shanghai / PRC
Hover Image (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Background Image (Required for project creation)(Landscape Image size 2052x1410) (Portrait Image Size 675x900): 
Completion Year (Required for Project Creation) if applicable: 
2021
Url Alias: 
im-shanghai
Project Info (Required for project creation): 
Label En: 
Completion Year
Label Sc: 
竣工年份
Value En: 
2021
Value Sc: 
2021
Label En: 
Gross Area of the Entire Development
Label Sc: 
建筑面积
Value En: 
259,000 sq m
Value Sc: 
259,000 平方米
Label En: 
Directors
Label Sc: 
董事
Value En: 
Christine Lam, David Clayton
Value Sc: 
林静衡、祈礼庭
Location Text Sort: 
Shanghai / PRC
Awards (Required for project creation) (if applicable) : 
Description: 
Highly Commended, Retail Architecture, China
Title: 
Asia Pacific Property Awards 2014
Title Sc: 
2014年亚太房地产大奖
Description Sc: 
中国零售建筑优异奖
Description: 
Shortlisted, RLI Future Project
Title: 
Global RLI Awards 2014
Title Sc: 
2014年全球RLI大奖
Description Sc: 
RLI未来项目入围
Description: 
Shortlisted, Future Retail Project Award
Title: 
Cityscape Awards for Architecture in Emerging Markets 2014
Title Sc: 
2014年Cityscape新兴市场建筑大奖
Description Sc: 
未来零售项目入围
Description: 
Silver, Best Chinese Futura Project
Title: 
MIPIM Asia Awards 2014
Title Sc: 
2014年 MIPIM ASIA 大奖
Description Sc: 
最佳中国未来建设项目银奖
Description: 
Shortlisted, Future Office
Title: 
World Architecture Festival (WAF) Awards 2016
Title Sc: 
2016年世界建筑节大奖
Description Sc: 
未来办公楼项目入围
Description: 
Winner, Architectural Design Commercial Architecture
Title: 
Architecture MasterPrize 2021
Title Sc: 
2021年杰出建筑奖
Description Sc: 
建筑设计商业建筑优胜奖
Description: 
Platinum Winner, Office Building
Title: 
MUSE Design Awards 2022
Title Sc: 
2022年缪斯设计大奖
Description Sc: 
办公建筑类白金奖
Description: 
Honorable Mention, Architecture Category – Mix - Use Architectural Designs
Title: 
IDA International Design Awards 2021
Title Sc: 
2021年 IDA国际设计奖
Description Sc: 
建筑类—综合建筑设计荣誉奖
Feature Project What we do: 
Feature Project Discipline: 
Hero Banner Style: 
portrait
Non Top 100: 
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
IM Shanghai
Shanghai / PRC
Completion Year
2021
Gross Area of the Entire Development
259,000 sq m
Directors
Christine Lam, David Clayton
Completion Year
2021
Gross Area of the Entire Development
259,000 sq m
Directors
Christine Lam, David Clayton

Aedas-designed IM Shanghai is a cultural complex premised on the grand unveiling of a mountainous cityscape. The development, located at the intersection of Kaixuan Road and Huaihai West Road of Changning District and conveniently accessible via MTR Line 10 at Hongqiao Road Station, is adjacent to the Shanghai City Sculpture Art Centre, and Redtown Art District.

A cultural tower, 3 office towers, 2 exhibition pavilions and 5 retail pavilions within the development are strategically scattered on the site to form a layered mountainous experience of the wild nature. Inspired by traditional Chinese landscape painting, layering of a mountainous contour is depicted by using Void and Solid striation, which also assist in complying with the glazing to wall ratio requirement.

Rock-inspired pavilions are featured with surface details of symbolic “cracks”, and cut-out terraces on top forming unique form for each block. Cave-like sunken plazas are smartly set to allow natural daylight into the basement as it enhances pedestrian circulation.

As an atypical co-working office building, IM Shanghai offers more than low-cost shared spaces or desk rental services. The tower adopts an efficient core tube structure and employs polygonal shapes in the standard floor plan. By dividing the passenger elevator into high and low zones, the high zone serves to create a more expansive office area through the setback of the core. In addition, the independent space provides a small-scale headquarters-like environment for start-ups, which renders it more attractive compared to other large-scale spaces.

Guided by the tenets of urban regeneration and the requirements of increasingly connected digital cities, the design is rooted in the community. Through creating arresting visual motifs, a sense of belonging among members can be fostered, which in turn guarantees the sustainability of the community.

Winning Awards
2016
Shortlisted, Future Office
2014
Shortlisted, RLI Future Project
Shortlisted, Future Retail Project Award
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
Next Project
IM Shanghai
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
View Our Projects