STAY IN TOUCH

Be the first to receive our latest newsletters, updates and invitations to events.


Please submit email to unsubscribe.

Situated a stone’s throw away from The Hong Kong Convention and Exhibition Centre in the Wanchai district, the 508 key Novotel Century is a popular hotel. Aedas Interiors was tasked with opening up the 441 square metre lobby to accommodate its high traffic flow, yet it also had to provide casual seating for drop by users of the space.The nearly five metre high lobby is envisioned as an oasis in the middle of Wanchai’s chaos, and developed a contemporary Asian inspired concept based on organic forms with a neutral colour palette accented by moss green and blonde wood grains. Separate areas between the main flow of traffic, dubbed the Main Road, and the seating, dubbed the Play and Relax area, were demarcated using terrazzo floor tiles and marble with oak flooring respectively. Checking in or out was enhanced with a series of kiosks highlighted by table lamps. Behind the kiosks, a green wall of oak with preserved moss forms an arcing backdrop. Recessed in vertical bands parallel to the oak, the moss adds texture and playfulness. The kiosks echo the upholstered rock and pebble shaped seating scattered throughout the lobby.Standing centre stage in the Play and Relax area is a bench that is part seating and part sculpture. The blonde wood bench features Windsor slat back and seats upholstered in grass like material at random intervals along its 8.5 metre length. A nearby column was clad in wallcovering with custom embroidery that mimics wood grain. Overhead, five rings together make up a series of pendant LED lamps.

English
Feature Project (tick if this is a featured project): 
Project Status (Required for project creation): 
Services (Required for project creation) : 
Location (Required for project creation): 
Thumbnail (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Location Text (Required for project creation) : 
Hong Kong / PRC
Hover Image (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Background Image (Required for project creation)(Landscape Image size 2052x1410) (Portrait Image Size 675x900): 
Completion Year (Required for Project Creation) if applicable: 
2017
Url Alias: 
novotel-century-hotel-lobby-refurbishment
Project Info (Required for project creation): 
Label En: 
Completion year
Label Sc: 
竣工年份
Value En: 
2017
Value Sc: 
2017
Label En: 
Gross Area of the Entire Development
Label Sc: 
建筑面积
Value En: 
441 sq m
Value Sc: 
441 平方米
Label En: 
Director
Label Sc: 
董事
Value En: 
Greg Farrell
Value Sc: 
费基利
Location Text Sort: 
Hong Kong / PRC
Awards (Required for project creation) (if applicable) : 
Description: 
Silver Award, Interior Design - Hospitality & Entertainment
Title: 
Hong Kong Design Awards 2018
Feature Project What we do: 
Feature Project Discipline: 
Hero Banner Style: 
Landscape
Non Top 100: 
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
Novotel Century Hotel Lobby Refurbishment
Hong Kong / PRC
Completion year
2017
Gross Area of the Entire Development
441 sq m
Director
Greg Farrell

Situated a stone’s throw away from The Hong Kong Convention and Exhibition Centre in the Wanchai district, the 508 key Novotel Century is a popular hotel. Aedas Interiors was tasked with opening up the 441 square metre lobby to accommodate its high traffic flow, yet it also had to provide casual seating for drop by users of the space.

The nearly five metre high lobby is envisioned as an oasis in the middle of Wanchai’s chaos, and developed a contemporary Asian inspired concept based on organic forms with a neutral colour palette accented by moss green and blonde wood grains. Separate areas between the main flow of traffic, dubbed the Main Road, and the seating, dubbed the Play and Relax area, were demarcated using terrazzo floor tiles and marble with oak flooring respectively. Checking in or out was enhanced with a series of kiosks highlighted by table lamps. Behind the kiosks, a green wall of oak with preserved moss forms an arcing backdrop. Recessed in vertical bands parallel to the oak, the moss adds texture and playfulness. The kiosks echo the upholstered rock and pebble shaped seating scattered throughout the lobby.

Standing centre stage in the Play and Relax area is a bench that is part seating and part sculpture. The blonde wood bench features Windsor slat back and seats upholstered in grass like material at random intervals along its 8.5 metre length. A nearby column was clad in wallcovering with custom embroidery that mimics wood grain. Overhead, five rings together make up a series of pendant LED lamps.

What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
Next Project
Novotel Century Hotel Lobby Refurbishment
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
View Our Projects