STAY IN TOUCH

Be the first to receive our latest newsletters, updates and invitations to events.


Please submit email to unsubscribe.

Taichung is the second largest city in Taiwan. The development is located in the commercial center.The 200-metre, 40-storey high tower is a mixed-use development comprising 23,000 square metres of the Taichung Commercial Bank Headquarters and 43,600 square metres of internationally-branded five-star hotel.The design concept origins from the Chinese word ‘Chung’ (中) based on the logo of the Taichung Commercial Bank. Instead of stacking all the large functions such as the ballroom and pool in a singular tower, the design creates two separate towers with a vertical void in the middle of the building to capture the large facilities.A series of ‘floating’ transparent glass boxes which houses the large functions such as public exhibition space, sky garden, ballroom, swimming pool, and conferencing facilities is situated inside the void to enrich the building shape and create a unique iconic feature facing the main road.A retreat terrace at the rooftop, with a restaurant and VIP club combined with outdoor landscape terrace, provides a spectacular balcony space and a magnificent city view for guests.

English
Feature Project (tick if this is a featured project): 
Project Status (Required for project creation): 
Services (Required for project creation) : 
Location (Required for project creation): 
Thumbnail (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Location Text (Required for project creation) : 
Taichung / Taiwan
Hover Image (Required for project creation) (Image size 450 x 365): 
Background Image (Required for project creation)(Landscape Image size 2052x1410) (Portrait Image Size 675x900): 
Completion Year (Required for Project Creation) if applicable: 
2022
Url Alias: 
commercial-bank-headquarters-mixed-use-project
Project Info (Required for project creation): 
Label En: 
Completion Year
Label Sc: 
竣工年份
Value En: 
2022
Value Sc: 
2022
Label En: 
Gross Area of the Entire Development
Label Sc: 
建筑面积
Value En: 
110,000 sq m
Value Sc: 
110,000 平方米
Label En: 
Director
Label Sc: 
董事
Value En: 
Keith Griffiths
Value Sc: 
纪达夫
Location Text Sort: 
Taichung / Taiwan
Awards (Required for project creation) (if applicable) : 
Description: 
Winner, Future projects - Commercial Mixed-Use
Title: 
World Architecture Festival (WAF) Awards 2018
Title Sc: 
2018年世界建筑节大奖
Description Sc: 
未来商业综合项目优胜奖
Description: 
Golden Winner, Architecture, Building and Structure Design
Title: 
A' Design Awards 2017 - 2018
Title Sc: 
2017 - 2018年A'设计奖
Description Sc: 
建筑, 楼宇及结构设计, 金奖
Description: 
Finalist, Best Futura Project
Title: 
MIPIM Awards 2018
Title Sc: 
2018年 MIPIM 大奖
Description Sc: 
最佳未来建设项目入围
Description: 
Winner, Tall Buildings category
Title: 
MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2018
Title Sc: 
2018年MIPIM <<建筑评鉴>>杂志未来项目大奖
Description Sc: 
高层建筑优胜奖
Feature Project What we do: 
Feature Project Discipline: 
Hero Banner Style: 
Landscape
Non Top 100: 
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
Commercial Bank Headquarters Mixed-use Project
Taichung / Taiwan
Completion Year
2022
Gross Area of the Entire Development
110,000 sq m
Director
Keith Griffiths

Taichung is the second largest city in Taiwan. The development is located in the commercial center.

The 200-metre, 40-storey high tower is a mixed-use development comprising 23,000 square metres of the Taichung Commercial Bank Headquarters and 43,600 square metres of internationally-branded five-star hotel.

The design concept origins from the Chinese word ‘Chung’ (中) based on the logo of the Taichung Commercial Bank. Instead of stacking all the large functions such as the ballroom and pool in a singular tower, the design creates two separate towers with a vertical void in the middle of the building to capture the large facilities.

A series of ‘floating’ transparent glass boxes which houses the large functions such as public exhibition space, sky garden, ballroom, swimming pool, and conferencing facilities is situated inside the void to enrich the building shape and create a unique iconic feature facing the main road.

A retreat terrace at the rooftop, with a restaurant and VIP club combined with outdoor landscape terrace, provides a spectacular balcony space and a magnificent city view for guests.

Winning Awards
2018
Golden Winner, Architecture, Building and Structure Design
Finalist, Best Futura Project
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
Next Project
Commercial Bank Headquarters Mixed-use Project
What we do / Architecture / Mixed use / Xihongmen Mixed-use Development, Da Xing District
View Our Projects